Geplaatst op Geef een reactie

Blaffende hond buren

Buren klagen over blaffende hond

Als je een blaffende hond hebt, is de kans groot dat je buren er niet erg blij mee zijn. Het is zelfs mogelijk dat ze tegen jou klagen over het lawaai. Maar voor je je al te veel zorgen maakt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het probleem te helpen verzachten. Probeer eerst uit te zoeken waarom je hond blaft. Is het omdat hij zich verveelt? angstig? territoriaal? Als je de reden weet, kun je aan een oplossing beginnen te werken. Bijvoorbeeld, als hij blaft uit verveling, kun je proberen hem meer speelgoed te geven of meer met hem te gaan wandelen. Als hij angstig is, kun je misschien een dierenarts of dierengedragstherapeut raadplegen. En als hij blaft omdat hij het gevoel heeft dat zijn territorium bedreigd wordt, kun je proberen hem te trainen om meer ontspannen te zijn rond andere mensen en dieren. Wat de reden ook is, er zijn beslist manieren om het blaffen van je hond te verminderen en je buren tevreden te houden.

Hoe kun je je buren irriteren

Er gaat niets boven het geluid van een blaffende hond om je buren echt onder de huid te zitten. Als je ze helemaal gek wilt maken, zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat hun hond nooit ophoudt met blaffen. Ten eerste, zorg ervoor dat je altijd voldoende voedsel en water voor je eigen hond beschikbaar hebt. Laat je hond dan zo vaak mogelijk buiten, en zorg ervoor dat hij voldoende speelgoed heeft om hem bezig te houden. Tenslotte, als de hond van je buren begint te blaffen, probeer hem dan niet te sussen – laat hem gewoon blijven blaffen tot je buren klaar zijn om hun haren uit te trekken!

Honden blaffen

 

blaffende hond buren
Zoals elke hondenbezitter weet, is blaffen een natuurlijk onderdeel van de dag van een hond. Maar wat gebeurt er als je blaffende hond de buren begint lastig te vallen? In veel gevallen zijn klachten over blaffende honden het gevolg van een paar eenvoudige misverstanden. Ten eerste is het belangrijk te onthouden dat honden blaffen om allerlei redenen, waaronder verveling, opwinding, angst en honger. Als je hond overmatig blaft, kijk dan eens naar zijn omgeving en kijk of er veranderingen zijn die hem stress kunnen bezorgen. Is er bijvoorbeeld een nieuwe hond naast de deur komen wonen, of is er de laatste tijd meer voetgangersverkeer in de buurt? Zo ja, dan kan het zijn dat je hond gewoon reageert op deze veranderingen in zijn omgeving. Een andere veel voorkomende reden voor blaffende hondenklachten is dat het erf van de buren te dicht bij dat van jou ligt. Honden zijn van nature territoriale wezens, en ze kunnen blaffen naar mensen of andere dieren die te dicht bij hun erfgrens komen. Als dit het geval is, kun je overwegen een hek of barriĆØre te zetten tussen je erf en dat van je buurman. Door deze eenvoudige stappen te nemen, kun je helpen de kans te verkleinen dat je blaffende honden klachten van je buren krijgt.

Anti blafhuisje

Heb je last van blaffende honden van de buren? Ben je het voortdurende lawaai beu? Dan heb je een anti-blaf huis nodig! Deze wonderlijke uitvinding brengt gegarandeerd zelfs de meest kefferige honden tot zwijgen. Zet het antiblafhuisje gewoon in je tuin, en kijk toe hoe het geblaf op magische wijze ophoudt. Je buren zullen zo dankbaar zijn dat ze waarschijnlijk zelf ook beginnen te blaffen – gewoon om hun waardering te tonen. Wacht dus niet langer en schaf je vandaag nog een anti blafhuis aan!

Blaffende honden buren wetgeving

Heb je blaffende hondenburen? Je weet wel, degenen die schijnen te denken dat het non-stop blaffen van hun hond volkomen normaal en aanvaardbaar gedrag is? Zo ja, dan ben je niet de enige. In feite komen blaffende hondenburen zo vaak voor dat er zelfs wetgeving over bestaat. Sommige steden hebben wetten aangenomen die hondenbezitters verplichten hun honden stil te houden, of mogelijke boetes tegemoet te zien. Dus, als je worstelt met blaffende hondenburen, weet dan dat je niet alleen bent en dat er opties voor je zijn.

Clickertraining blaffen afleren

Als je ooit midden in de nacht gewekt bent door een blaffende hond, weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Misschien heb je zelfs overwogen het heft in eigen handen te nemen en de hond zelf “ontrainen”. Maar voordat je drastische maatregelen neemt, kun je overwegen om clickertraining te proberen. Clickertraining is een positieve bekrachtigingsmethode die gebruikt kan worden om honden (en andere dieren) te trainen op cue kunstjes of gedragingen te doen. Het proces is eenvoudig: telkens als de hond het gewenste gedrag uitvoert, klik je op de clicker en geef je hem een traktatie. Na verloop van tijd zal hij leren dat het klikgeluid betekent dat hij iets goeds gedaan heeft en zal hij het gedrag vaker gaan doen om meer traktaties te krijgen. Hoewel het wat geduld kan vergen, is clickertraining meestal veel doeltreffender (en menselijker) dan traditionele strafmethodes. Dus als je blaffende hondenburen je gek maken, wanhoop dan niet – er is hoop!

Hond blaft naar voorbijgangers

Er gaat niets boven het geluid van een blaffende hond om je te laten weten dat er iemand aankomt. En hoewel de meesten van ons gewend zijn aan het geluid van onze eigen hond die af en toe naar een voorbijganger blaft, kan het behoorlijk schokkend zijn als een hond naar je blaft als je je net met je eigen zaken probeert te bemoeien. Maar dat is precies wat er gebeurt als je naast een blaffende hond woont. Of het nu een kleine kefferige hond is of een grote harige, het geluid van hun geblaf kan behoorlijk irritant zijn. En als je niet oppast, kun je zelfs het gevoel gaan krijgen dat de blaffende hond eigenlijk speciaal naar jou blaft. Maar wees gerust, ze doen waarschijnlijk gewoon hun werk en proberen hun mensen te waarschuwen voor iemand die nadert. Dus de volgende keer dat je een blaffende hond hoort, bedenk dan dat ze waarschijnlijk alleen maar proberen te helpen.

blaffende hond buren

Zondagsrust lawaai

Op zondag ontspan ik me graag en geniet van de rust en stilte. Maar helaas wordt mijn rust en stilte vaak verstoord door het geblaf van de hond van mijn buurman. Het is niet dat ik niet van honden hou – dat doe ik wel. Sterker nog, ik heb zelf een hond. Maar als ik probeer te genieten van een rustige zondagmorgen, is het laatste wat ik wil horen een hond die non-stop blaft. Gelukkig zijn er manieren om dit probleem aan te pakken. Ik kan bijvoorbeeld een ruisonderdrukkende koptelefoon opzetten of het volume van mijn TV harder zetten. Of, als al het andere niet werkt, kan ik altijd naar het huis van mijn buren gaan en hen vragen hun hond stil te houden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.