Geplaatst op Geef een reactie

Hond blaft naar mensen

Hond in auto

Hond in auto. Hond ziet mensen. Hond blaft naar mensen. Hond wil uit de auto. Hond is opgewonden. Hond is blij. Hond kwispelt met de staart. Hond blaft nog wat meer. Hond is opgewonden over het leven. Hond is blij dat hij leeft. Hond wil met iedereen vriendschap sluiten. Hond is een brave hond. Hond is een vriendelijke hond. Hond is een  om bij in de buurt te zijn. Hond laat mensen glimlachen. Hond is een beminnelijke hond.”

Hond blaffen afleren

Hondenbezitters kennen maar al te goed de perikelen van het leven met een hond die graag naar mensen blaft. Of het nu de postbode is, de kinderen van de buren, of vreemden op straat, het kan moeilijk zijn om je hond te laten ophouden naar hen te blaffen. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om je hond te helpen dit gedrag af te leren. Ten eerste, probeer situaties te vermijden waarin je hond waarschijnlijk naar mensen zal blaffen. Als je weet dat er iemand langskomt tegen wie je hond de neiging heeft te blaffen, zet hem dan in een andere kamer of in zijn bench. Dit zal helpen voorkomen dat hij zich opwindt en gaat blaffen. Ten tweede, als je hond toch naar iemand blaft, geef hem dan een cue om te stoppen (zoals “stil” of “niet blaffen”). Zodra hij ophoudt met blaffen, prijs je hem en geef je hem een traktatie. Met tijd en geduld kun je je hond helpen dit ongewenste gedrag af te leren.

Honden alleen thuis

 

Hond blaft naar mensen
Het is een bekend tafereel: je vertrekt ’s morgens naar je werk, en je hond wordt alleen thuis gelaten. De volgende acht uur blaft hij naar elke persoon en elk dier dat voorbij loopt. Het is niet dat hij agressief of territoriaal is – hij raakt gewoon erg opgewonden als hij iemand nieuw ziet. Helaas kan dit het leven van je buren behoorlijk moeilijk maken. Ze kunnen beginnen te vermijden langs je huis te lopen, of zelfs klachten indienen bij de plaatselijke autoriteiten. Maar je hoeft je geen zorgen te maken – er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je hond overdag kalm en rustig te helpen houden. Met een beetje geduld en wat training kun je je hond helpen te leren stoppen met blaffen naar alles wat beweegt.

Honden straffen

Honden zijn een van de populairste huisdieren ter wereld, en het is gemakkelijk te zien waarom. Ze zijn trouw, ze zijn liefdevol, en ze zijn altijd blij je te zien. Maar soms kunnen honden een beetje… ondeugend zijn. Veel honden vinden het bijvoorbeeld leuk om naar mensen te blaffen. Hoewel dit in het begin misschien onschuldig lijkt, kan het al snel vervelend worden voor zowel hondenbezitters als hun buren. Om dit gedrag te voorkomen kiezen sommige mensen ervoor hun honden te straffen. Dit is echter vaak ondoeltreffend, omdat honden meestal niet begrijpen waarom ze gestraft worden. Als gevolg daarvan kunnen ze bang of angstig worden, wat tot nog meer geblaf kan leiden. Dus als je hond de volgende keer herrie begint te schoppen, probeer je dan af te vragen: “Wat heb ik verkeerd gedaan?” De kans is groot dat het antwoord “niets” zal zijn

Puppy gromt

Hondenbezitters weten dat puppy’s grommen. Het is een fase waar ze doorheen gaan. Dit dreiggedrag is eigenlijk heel komisch als het gebeurt. De hond begint te blaffen en naar mensen te lonken, en ze kunnen zelfs hun tanden laten zien. Maar het zit zo, ze proberen niet echt iemand pijn te doen. Ze proberen zich alleen te laten gelden en dominantie te vestigen. Dus, als je een puppy ziet grommen, schrik dan niet. Geniet gewoon van de show!

Hoe lang mag een hond blaffen

Hondenbezitters kennen maar al te goed het geluid van hun harige vriend die blaft. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe lang je hond het eigenlijk kan volhouden? Hoewel het lijkt alsof je hond eeuwig zou kunnen blaffen, is er eigenlijk een grens aan hoe lang ze het lawaai kunnen volhouden. De meeste honden worden moe na ongeveer 30 minuten onafgebroken blaffen. Sommige honden kunnen echter wel een uur of langer doorgaan voor ze een pauze nodig hebben. Dus als je hond de volgende keer begint te blaffen, kijk dan eens hoe lang ze kunnen doorgaan voor ze een rustpauze nodig hebben!

Puppy zindelijk maken

Hondenbezitters kennen de frustratie van het zindelijk maken van een puppy. Het is een proces dat tijd, geduld, en veel opruimwerk vergt. Veel mensen denken dat de sleutel tot succes is de pup op heterdaad te betrappen en hem uit te schelden. Maar volgens dierengedragsdeskundigen is dat niet de beste manier. In plaats daarvan raden ze aan een methode te gebruiken die “positief straffen” heet Dit houdt in dat je de pup een kleine schok of een scheut water geeft als ze naar mensen blaffen. De theorie is dat puppy’s de onaangename sensatie zullen associëren met blaffen en uiteindelijk zullen leren ermee op te houden. Hoewel er geen garantie is dat deze methode werkt, is ze zeker het proberen waard voor gefrustreerde hondeneigenaars.

Hond blaft naar mensen

Puppy bench

Hondenbezitters kennen het gevoel maar al te goed: je bent aan het wandelen, genietend van de frisse lucht, als plotseling je harige vriend begint te blaffen naar voorbijgangers. Het is vervelend, gênant, en kan zelfs gevaarlijk zijn als de verkeerde persoon wordt aangeblaft. Daarom heeft een bedrijf de Puppy Bench gemaakt, een openbaar zitje dat ontworpen is om honden en hun baasjes te kalmeren. De bank is voorzien van een speciale DogBar die een hoogfrequent geluid uitzendt dat alleen honden kunnen horen. Het geluid is bedoeld om honden te kalmeren en ze van blaffen af te houden. Hondenbezitters kunnen de DogBar ook gebruiken om hun huisdieren te trainen niet naar mensen of andere dieren te blaffen. Tot nu toe is de Puppy Bench een hit bij hondenbezitters, en het is zeker dat ze terug zullen komen voor meer. Bedankt, Puppy Bench!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.